Kalafior z piekarnika

Masz ochotę na jakiś nowy i sprawdzonych zarazem przepis na wyśmienite i pyszne danie? W szczególności powinieneś postawić na coś, co jest fit, a mianowicie najlepiej na solidnej porcji warzywo, które dostarczy Ci wielu cennych składników mineralnych, witamin, odżywczych substancji oraz makroelementów jakie są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Twojego organizmu. Zamiast ciężkostrawnych potraw bazujących na gatunkach tłustych mięs czy pustych kaloriach, lepiej postaw na kalafiora! Dlaczego akurat on w roli głównej i jakie dania można wymyśleć właśnie z nim? Bazując na kalafiorze możemy stworzyć szereg różnorodnych rodzajów przepisów wybornie smakujących dań wege. Więcej na ich temat i konkretne, pewne przepisy w dalszych częściach niniejszego artykułu. Zachęcamy do poczytania i gruntownego zgłębienia naszych receptur wszystkich zainteresowanych, nie tylko wegetarian wegan ale i tych stawiających na świetną jakość jedzenia, wielką moc i energię oraz porcję zdrowych witamin.

Pieczenie ciasta w piekarniku
Kalafior z piekarnika powinien być chrupki i soczysty. W tym przypadku niesamowicie istotną wskazówką okazuje się postawienie zwłaszcza na solidnej jakości tłuszcz, w jakim przyrządzimy nasze danie. Istotne jest aby była to zawsze oliwa z oliwek, najlepiej ta z pierwszego tłoczenia i przechowywana w zaciemnionym opakowaniu, w ciemnej butelce, bez dostępu do słońca. Jest to znakomity nośnik wyrafinowanego smaku, podkreślający walory smakowe pieczonych warzyw, nie tylko samego kalafiora. Bierzemy zatem główkę kalafiora, dzielimy go na różyczki, dodajemy parę łyżek wyżej wspomnianej oliwy z oliwek i mieszankę przypraw oraz aromatycznych, ulubionych ziół. Nagrzewamy piekarnik do stu osiemdziesięciu stopni Celsjusza i gotowe. Proces pieczenia nie powinien z reguły przekraczać dwudziestu minut.
Autor artykułu:

[the-post-grid id="205" title="bibibi"]

  • |
  • | | |