Do popularnych rodzajów słodkości zalicza się kremy czekoladowe, jakie mogą być robione z szeregu rozmaitych wariantów ingredientów możliwych do wykorzystania, aby stworzyć ten nietuzinkowy smakiem deser. Wśród najpowszechniejszych rodzajów kremu czekoladowego występują musy. Są one wyborne smakiem i rozpływają się w ustach.
W sklepach aż roi się od rozmaitości z zakresu kremów czekoladowych. Niektóre posiadają więcej, inne mniej kalorii. Są bardziej albo mniej słodkie. Część z nich nadają się do zastosowania przy wypiekach, czy też jako kremy do tortów, inne można jeść łyżkami, na tostach bądź po prostu nakładać do pucharków i polewać bitą śmietaną bądź posypywać owocami. Wśród nowości na dziś dzień warto zwrócić uwagę na wegetariańskie odpowiedniki powszechnie znanych kremów czekoladowych. Jak to możliwe, że słodki deser będzie dostępny w wersji fit i vege? Otóż jak najbardziej jest to realne. Warto wspomnieć, że w nim znajduje się mnóstwo daktyli, orzechów oraz masło orzechowe.
Wegetariański krem z czekolady robi się przede wszystkim w jego tradycyjnej postaci z trzech głównych ingredientów – mleczko kokosowe, gorzka czekolada, ksylitol albo innego typu słodzidło, olej kokosowy. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku a następnie nastawiamy niewielki ogień i na nim gotujemy nasz czekoladowy przysmak. Po dwóch minutach procesu gotowania, ale nie doprowadzania do wrzenia, uzyskujemy świetnej jakości krem, który następnie studzimy do temperatury pokojowej, a gdy całkowicie wystygnie, umieszczamy w lodowce do ochłodzenia.
Autor artykułu:
[the-post-grid id="205" title="bibibi"]