Knedliki zrobione samemu kontra te w czeskiej restauracji

Knedliki zrobione samemu kontra te w czeskiej restauracji

Parowa kleisty ryż jest bardzo popularne danie wśród Chińczyków. Jest on przede wszystkim dokonać się kleisty ryż, suszone grzyby, suszone krewetki, rozdrobnione mięso wieprzowe, etc i jest bardzo smaczne. Każdy, kto kocha jeść Dian Xin ma natknąć tej potrawy. Poniżej jego receptury i jest podobny do przepisu Zhong Zi (kleisty ryż okład z parą wodną liści bambusa zamiast), że Chińczycy jedli podczas chińskich www.kredytbezbik.net.pl dumpling i Dragon Boat Festival.http://alllineslogistics.pl/

Łaźnia kleisty ryż

Składniki:

Kleisty rice600 g

Suszone liście lotosu 3 sztuki

Szalotki 40 g

Grzyb 6

Suszone krewetki 2 łyżki

Olej sezamowy 1/3 szklanki

Rozdrobnione mięso wieprzowe 110 g

Solone żółtko 6

Bake Kasztany 12

przyprawy:

Ciemny sos sojowy 1/3 szklanki

woda½ Puchar

Sól ½ łyżeczka

Metoda:

1. Namocz ryż kleisty przez 4 godziny. Odsączyć i parowej przez 20 minut.

2. Ugotować do miękkości liści lotosu i pokroić na kawałki (na tyle duże, aby otoczyć porcję ryżu).

3. Pokroić szalotkę. Namoczyć grzyby i suszone krewetki oddzielnie, aż będzie miękka.

4. Rozgrzej olej sezamowy i smażyć na szalotkę aż zapachu. Dodaj w krewetki, grzyby i rozdrabniania mięsa wieprzowego, smażyć go Dodać przyprawy, doprowadzić do wrzenia. Usuń go i wymieszać ją z ryżu ugotować kleisty, smażyć.

5. Podzielić mieszany kleisty ryż z nadzieniem (krok 4) w porcjach. Owinąć każdą część z niektórych jaj soli i kasztany w kawałku urlopu cięcie lotosu.

6. Po zakończeniu owijania wszystkie części, steam je na dużym ogniu przez około 15 minut, aż aromat urlopu lotosu jest emitowany. Gotowe do podania.

Strona autora Oferuje mnóstwo darmowych receptur dla ludzi, którzy lubią gotować i zbierać receptur, odwiedzić HobbyCook.com wiecej receptur!

napisane przez: