Knedliki – czym sa

Na pierogi będą wyglądać pięknie w końcu. Po drugie, upewnij się, że masz wystarczająco dużo posypana mąką na przycisk każdego arkusza, w przeciwnym razie będą one utknąć razem.

Wypełnienia

Wspólne nadzienia kluska w Northeast są albo wieprzowina, wołowina, jagnięcina, czy krewetki, które są zwykle w połączeniu z różnych warzyw. Oczywiście, istnieje również wiele wegetariańskie wyborów. Popularne warzywa, które go dobrze z wołowina, jagnięcina i krewetki są dymki (można użyć pory jako alternatywę), seler, lub „Jiu Cai”. Te ostatnie są nazywane „szczypiorek czosnek” w języku angielskim (choć istnieją drobne różnice pomiędzy Jiu Cai i szczypiorkiem w Chinach).

Wypełnienie kluski mam zamiar wyjaśnić, obok jest mieszanką mielonego mięsa wołowego i selera.

Podstawową metodą dokonywania wypełnień jest bardzo prosta: wystarczy wymieszać mięsa mielonego i warzyw wraz z przyprawami, i starają się uniemożliwić wypełnianie się zbyt dużo płynu z przypraw i warzyw (w przeciwnym razie będzie to zbyt trudne do spasowania pierogi później).

Oto składniki: wołowe mielone.

Seler.

Wiosna cebula (lub pory).

Imbir.

Sól, wino do gotowania, sos sojowy light, olej sezamowy, pięć (lub trzynaście) przyprawy (lub aromatycznego oleju).

Etapy wytwarzania:

Pokrój seler, por i imbir na bardzo małe kawałki.

Włożyć mięso mielone i posiekany seler, por i imbir razem do miski mieszającej.

Dodać sól, 1 łyżki stołowej wina do gotowania, 1 łyżce sosu sojowego, 1 światła łyżeczka proszku pikantnym, 1 łyżce oleju sezamowego i 3-5 łyżki stołowe oleju lub aromatycznego oleju.

Rolling pierogi

Klasyczny kształt chińskiej kluska jest podobna do małej łodzi żaglowej.

Etapy wytwarzania:

Umieść jeden arkusz ciasta kluski płasko na dłoni.

Umieść łyżeczkę herbaty z nadzieniem w środku arkusza ciasta.
napisane przez: