Kuchnia slowacka – dania glowne

Są prawie tak wiele tradycji o żywności i chińskiego Nowego Roku, ponieważ nie są chińskie rodziny. Cła różnią się między regionami, a nawet między wioskami. Ten artykuł nie ma na celu być niepełna lub ostateczne lista wszystkich tradycji, ale powinno dać smak niektóre z bardziej powszechne i bardziej rozpowszechnionych nich.

Nowy Rok Cake / NiĂngĂ „o”

Takie ciasta są w wielu odmian, ale wszystkie one składać się z masy powstałej kleisty proszek ryżu. Są one uważane za szczęście w chińskiej kulturze, jak sama nazwa placka „NiĂngĂ” o „jest jednobrzmiąca dla ‚wyższej roku” lub „lepsze roku”.

Istnieje wiele różnych opowieści i legend o Nowy Rok Cake. Jedna z historii jest to, że pochodzi w Suzhou w okresie wiosny powiększanie ust warszawa i jesieni (770 do 476 pne) – jeden raz nie było szczególnie dobre żniwa co spowodowało nadwyżkę ryżu. Zamiast po prostu dystrybucji lub sprzedaży go władca postanowił, że ten nadmiar ryżu powinny być gotowane na parze, puree i formuje się cegły, które następnie zostały umieszczone w obrębie murów miejskich. Wiele lat później, był głód i ludzie pamiętał starą historię o cegieł wykonanych z ryżem – złamali otworzyć ścian i odkrył, ciastka ryżowe, który uratował miasto od głodu.

Ta przekąska jest często traktowane jako ofiarę dla Boga kuchni; z intencją jest, że lepkie ciastka go powstrzymać od mówienia i rozsiewa pogłoski o rodzinie.

Pierogi

Są to wspólne danie nowego roku. „Jiaozi” to rodzaj pierogów bardziej powszechne w północnych Chinach i są często spożywane o północy w Nowy Rok, ponieważ są one w kształcie złoto w sztabkach i tak reprezentują dobrobyt. Raczej jak Christmas pudding na zachodzie – monet lub biżuterii są czasem dodawane do jednej z kluskami i mają przynieść szczęście temu, kto go znajdzie. Z drugiej strony uważa się za zły omen na nadchodzący rok, jeśli złamać kluska.

napisane przez: prawnik Legnica