Kuchnia czeska – dania glowne

Pierogi można łatwo znaleźć w większości restauracji w północno-wschodniej części Chin, i istnieje wiele restauracji specjalizuje się kluskami.

Arkusz ciasta

Obecnie można dostać przygotowane arkusze ciasta kluska w chińskich supermarketach. Te zazwyczaj są zamrożone, i zawierają około 30 arkuszy na opakowaniu. Są to bardzo wygodne, jeśli brakuje czasu.biuro księgowe, rachunkowe Kołobrzeg Mrożone arkuszy ciasta są dobre w użyciu, ale ponieważ są one wykonane maszynowo, grubość w centrum i na brzegach każdego ciasta jest taka sama, gdzie tradycyjnie lepiej jest, gdy środek ciasta jest nieco grubsze, a krawędź jest cieńsza. I pochodzą one w nieco większych rozmiarów niż te wykonane w domu.

Oto jak zrobić arkusz ciasta od podstaw.

Oprócz mąki i większym rozmiarze płyty, trzeba piękny wałek do ciasta. Jest często wykonane z drewna, około 30 cm długiej i średnicy 2-3 cm (środkowy bit jest nieco grubsza od dwóch końców). Nowoczesne sworznie toczne mogą być wykonane z marmuru, jak również, marmur jest cięższy, co ułatwia skręcania sworznia.

Wolę, aby przygotować ciasto zanim przygotowania nadzienia. Następnie ciasto można pozostawić na 20 minut, podczas gdy przygotowują się inne rzeczy.

I normalnie używać zwykłego mąkę, którą można znaleźć w każdym supermarkecie. Jeśli jestem oczekując gości, jednak chciałbym użyć innego rodzaju mąki. Pierogi mają być białe (prawie przezroczyste), a pierogi wykonane z miałkiej mąki normalnie wyjdzie ciemne po ugotowaniu. Ponadto, ciasto wykonana ze zwykłej mąki ma tendencję do łagodniejsze po czasie; Tak więc, jeśli jesteś gotowania dla wielu ludzi, trzeba będzie przygotować sporo pierogi i ciasto skończy się za pomocą przygotowania ostatnie kilka z nich może być zbyt miękkie.

Gdy mamy gości w domu, chciałbym kupić mąkę w chińskich supermarketach, w rzeczywistości, obecnie w niektórych chińskich supermarketach można znaleźć specjalną mąkę kluski ”.
napisane przez: