Alkohole popularne w Czechach

Alkohole popularne w Czechach

Każdego roku około Dzień Matki zacznę baterie do telefonów powspominać przeszłość Matki dni i moje relacje z matką i babcią. Przyjaźń i miłość trójka akcji jest bardzo szczególna część mojego życia. Mamy zwierzyła się nawzajem i wspólne dobre czasy i złe. Oni mają wspólne tak wiele o historii naszej rodziny – „. Życia mieszka w starej drodze” niezliczonych opowieści o dawnych czasach i

Myślałam o relacjach matki / córki na drugi dzień i myśl wpadła mi do głowy. Zamiast myśleć o mojej relacji z matką i babcią, zacząłem myśleć o mojej babci, Elizabeth i bliskiej więzi miała z matką, Anną.

Elizabeth kochał opowieści o jej życiu i miał takie żywe wspomnienia z dzieciństwa. Jako ndïve Niemka dorastała na farmie w Bucks County, Pennsylvania, była przyzwyczajona do żywności etnicznych dokonanych przez matkę niemiecko-węgierski. Anna przybył do Ameryki z „starego kraju” i podniosła rodziny na żywność Jedli tam. Było wiele kluski i makaron przepisy kulinarne, a także ziemniaki i warzywa w sezonie. Nigdy nie mieliśmy dużo mięsa, raz lub dwa razy w tygodniu i oczywiście w niedziele.

Elizabeth była absolutnie oczarowany, gdy poszła do szkoły i odkrył „wszystkich wspaniałych rzeczy” koleżanek przyniósł ich lunch! Powie jej matkę o nich i od tego dostali nowe pomysły. Jeden taki nowy pomysł był pie! Nigdy nie słyszał o placki przed ponieważ nie zostały wykonane w starym kraju. Elżbieta i Anna próbowała swoich sił w ich pierwszym pie – toffi. Byli tak zadowoleni z siebie! To było około 1918 roku, gdy Elżbieta była zaledwie osiem lat. A to był dopiero początek jej życia długiego romansu z gotowania i pieczenia.

Na Dzień Matki w tym roku chciałbym uhonorować Elżbietę i Annę, moją babkę i prababkę dzieląc dwa swoje ulubione i bardzo starych receptur z was – Węgierski Noodles ser i Butterscotch Pie.
napisane przez: Deskmar