Po czym poznac dobrze zrobione knedliki

Po czym poznac dobrze zrobione knedliki

Pierogarnia jest typowym symbolem kuchni chińskiej, a teraz zdobył popularność na całym świecie. Jako jeden z najbardziej tradycyjnych chińskich potraw, obecnie kluski nadal pełnił funkcję głównego pożywienia dla ludzi, którzy żyją w północnych Chinach. Dokonywanie kluski na Sylwestra zawsze było najważniejszym działaniem na festiwalu wiosny. Dlaczego Chińczycy zrobić pierogi podczas festiwalu wiosny? W tym artykule chciałbym powiedzieć wam rozum i historię chińskiej kluska.

W języku angielskim „Dumpling” nazywany jest również chińskie pierożki mięsne lub znaczną nadziewane kluska, ale w Chinach pinyin, nazywa Jiaozi. W rzeczywistości, jego nazwa jest prymitywny „Jiaoer”. Jiaoer został opracowany przez Zhang Ji (św w medycynie). Zupa Jiaoer Zhangji za rozwiewanie zimna doszła do czasów współczesnych.

Po czym poznac dobrze zrobione knedliki

Ponad 1800 lat temu, Zhang Ji urodziła się w mieście Nan Yang w prowincji Henan. Widać, że historia kluska jest więcej niż 1800 lat. Zhang był założycielem Chiński medycznych. Miał Super umiejętności w zakresie opieki medycznej, wierz mi, nawet teraz są naprawdę rzadkie ludzie mogą osiągnąć swój poziom. Z super umiejętności leków, Zhang wybitne czyny wykonywane w praktyce medycyny. Nie tylko przywrócić życie pacjentów, ale także traktował każdy (bogatych i biednych) ostrożnie. Wiele życie zostało uratowane przez jego ręce.

Podczas Zhang był głównym Changsha, często wyleczyć chorobę dla zwykłych ludzi. Jeden rok, zaraza wahała się w jego obszarze, on skonfigurować dużą pulę do zagotowania lekarstwo oferować zabiegi i był kochany i szanowany przez mieszkańców. Gdy odszedł z urzędu, w drodze powrotnej do rodzinnego miasta, zauważył, że wiele osób cierpi z powodu zimna i głodu, a ich uszy były poważnie zraniony przez chłód. Później, wiedział, że wiele osób coraz poważne dur brzuszny, a wielu z nich umierało z niego. Zhang był naprawdę smutny o tym, czym był zdeterminowany, aby zapisać wszystkie biednych ludzi. Poprosił swoich studentów, aby ustawić duży garnek do gotowania zupy medycyny rozwinął.

Po czym poznac dobrze zrobione knedliki

Przepis jego zupy jest Jiaoer. Używał owijarki zawierać baraniny i inne składniki na zimno rozwiewając Znalazł i umieścić je w dużym garnku do wrzenia. Po zupę Jiaoer wszystkie osoby cierpiące na chłód się gorąco, a ich uszy stały się ciepłe. W rezultacie, wszystkie osoby zostały wyleczone przez tę zimną zupę rozwiewając tuż przed sylwestrową. W dzień Nowego Roku, w celu odzyskania pamięci i Now y Rok, ludzie jeszcze Jiaozi (kluski) w tym dniu.

To jest historia kluski i pierogi, dlaczego Chińczycy jedzą podczas festiwalu wiosny.

napisane przez: