Pierogarnia jest typowym symbolem kuchni chińskiej, a teraz zdobył popularność na całym świecie. Jako jeden z najbardziej tradycyjnych chińskich potraw, obecnie kluski nadal pełnił funkcję głównego pożywienia dla ludzi, którzy żyją w północnych Chinach. Dokonywanie kluski na Sylwestra zawsze było najważniejszym działaniem na festiwalu wiosny. Dlaczego Chińczycy zrobić pierogi podczas festiwalu wiosny? W tym artykule chciałbym powiedzieć wam rozum i historię chińskiej kluska.
W języku angielskim "Dumpling" nazywany jest również chińskie pierożki mięsne lub znaczną nadziewane kluska, ale w Chinach pinyin, nazywa Jiaozi. W rzeczywistości, jego nazwa jest prymitywny "Jiaoer". Jiaoer został opracowany przez Zhang Ji (św w medycynie). Zupa Jiaoer Zhangji za rozwiewanie zimna doszła do czasów współczesnych.

Ponad 1800 lat temu, Zhang Ji urodziła się w mieście Nan Yang w prowincji Henan. Widać, że historia kluska jest więcej niż 1800 lat. Zhang był założycielem Chiński medycznych. Miał Super umiejętności w zakresie opieki medycznej, wierz mi, nawet teraz są naprawdę rzadkie ludzie mogą osiągnąć swój poziom. Z super umiejętności leków, Zhang wybitne czyny wykonywane w praktyce medycyny. Nie tylko przywrócić życie pacjentów, ale także traktował każdy (bogatych i biednych) ostrożnie. Wiele życie zostało uratowane przez jego ręce.
Podczas Zhang był głównym Changsha, często wyleczyć chorobę dla zwykłych ludzi. Jeden rok, zaraza wahała się w jego obszarze, on skonfigurować dużą pulę do zagotowania lekarstwo oferować zabiegi i był kochany i szanowany przez mieszkańców. Gdy odszedł z urzędu, w drodze powrotnej do rodzinnego miasta, zauważył, że wiele osób cierpi z powodu zimna i głodu, a ich uszy były poważnie zraniony przez chłód. Później, wiedział, że wiele osób coraz poważne dur brzuszny, a wielu z nich umierało z niego. Zhang był naprawdę smutny o tym, czym był zdeterminowany, aby zapisać wszystkie biednych ludzi. Poprosił swoich studentów, aby ustawić duży garnek do gotowania zupy medycyny rozwinął.

Przepis jego zupy jest Jiaoer. Używał owijarki zawierać baraniny i inne składniki na zimno rozwiewając Znalazł i umieścić je w dużym garnku do wrzenia. Po zupę Jiaoer wszystkie osoby cierpiące na chłód się gorąco, a ich uszy stały się ciepłe. W rezultacie, wszystkie osoby zostały wyleczone przez tę zimną zupę rozwiewając tuż przed sylwestrową. W dzień Nowego Roku, w celu odzyskania pamięci i Now y Rok, ludzie jeszcze Jiaozi (kluski) w tym dniu.
To jest historia kluski i pierogi, dlaczego Chińczycy jedzą podczas festiwalu wiosny.
napisane przez: