Kuchnia czeska – przystawki

Kuchnia czeska - przystawki

Wprowadzenie do chińskich Kluski

Pierogi są bardzo ważne danie kuchni chińskiej, którego wpływy w kulturze chińskiej nie mogą być pomijane lub niedoceniane. Pierogi są również częścią japoński, koreański, rosyjski, a nawet kuchni (choć sposób ich wygląd i smak jest zupełnie inny).

Kuchnia czeska - przystawki

Pierogi posiadać szczególne znaczenie dla Chińczyków na całym świecie. Większość chińskich rodziny zbierają się razem podczas obchodów chińskiego Nowego Roku Eve przygotować pierogi. Gdy Chińczycy mają gości na obiad, aby przygotować pierogi Serdecznie witamy swoich gości. Tu, w Wielkiej Brytanii, kiedy chińscy przyjaciele zbierają się na obiad, to bardzo często, aby przygotować pierogi ze sobą: gdy kilku z nas przygotować wypieki, inni toczą je.

Kuchnia czeska - przystawki

A ja nigdy nie zapomnę czasu byłem tam próbuje pomóc moi rodzice i dziadkowie przygotowanie pierogi, byłem tylko pięć pewnie, starając się trzymać wałek do ciasta, aby ciasto, a nienawidził, że moje lewe i prawe dłonie nie koordynować oni powinni. Tak więc, na początku każdego faktów kulturowych, to naprawdę jest rzecz rodziny. Pamiętam, że po tym, jak stała się „ekspert” na jak ciasto, moja mama nazwałbym każdy z nas przyjść do kuchni, aby pomóc po tym, jak przygotowane wypełnień i mąki już ciasto; następnie, że wszyscy siedzą wokół stołu rozmów i podejmowania pierogi.

Oto podstawowy opis kluska: jest okrągły mąka wypieki okład z nadzieniem w środku. Wypełnienia mogą być wykonane z mięsa lub warzyw lub owoców morza, (setki różnych nadzieniem); Następnie, mogą być gotowane w wodzie, światło smażony z oliwek lub gotowane na parze. Jednak najbardziej popularną formą przygotowania w Chinach jest je gotować. Różne sposoby gotowania wymagają zazwyczaj trochę różne sposoby przygotowania ciasta.

napisane przez: Adwokat Karolina Cichocka – Bieniek