Kuchnia czeska – desery

Kuchnia czeska - desery

To jest droższe niż alternatyw, ale potem, nie trzeba się martwić o kolor i miękkość.

Jeśli pierogi są główne danie na stole, normalnie używam cztery filiżanki mąki dla trzech osób, która wynosi 15-20 pierogów na osobę). Jednakże, jeśli masz inne dania towarzyszyć posiłek, a następnie ilość mąki może być zmniejszona.

Oto kroki, które trzeba wykonać w celu przygotowania ciasta:

Jeśli chodzi o część mąki i wody, ja normalnie umieścić trzy filiżanki mąki z 1 szklanką wody lub 4 szklanki mąki z 1 filiżance i ćwierć wody. Jeśli używam mąki pszennej, chciałbym dodać trochę łyżkę pełną soli (jest to szczególnie przydatne, gdy ciasto staje się bardziej miękka). kredytbezbik.net.pl/rodzaje-kredytow-bankowych/ Przechowywać ciasto go w misce wymieszać. Tradycyjnie, można użyć lekko wilgotnej ściereczki kuchenne na pokrycie ciasta, pozwolić mu usiąść na chwilę.

Kuchnia czeska - desery

I normalnie Ciasto podzielić na 2 lub 3 części, co ułatwia przygotowanie.

Upewnij się, że masz wystarczająco dużo posypana mąką na planszy tak, aby ciasto nie utknąć na pokładzie; następnie zagnieść ciasto na długiej rury smukłego

Podzielić je ponownie na mniejsze kawałki. Wolę używać noża posiekać na kawałki, ponieważ jest łatwiejszy do zmierzenia kawałki równomiernie. Wielu doświadczonych osób, jednak można to zrobić ręcznie.

Kuchnia czeska - desery

Naciśnij każdy kawałek na płycie, i sprawiają, że mieszkania.

Spread szczyptę suchej mąki na pokładzie, a następnie umieścić małe ciasto na wierzchu. Najprostszym sposobem na to jest po prostu roll z wałkiem do ciasta z obu rąk, a następnie zatrzymać czasu do czasu zmienia kierunek. Czym się normalnie, jednak używać prawej ręki do korzystania z wałkiem do ciasta i używać lewej ręki, aby zagiąć brzegi ciasta. Za każdym razem po naciśnięciu rolling pin up, zatrzymać się w środku.

Wystarczy kilka przypomnień. Po pierwsze, nie denerwować jeśli arkusz ciasta nie ma idealnie okrągły kształt.
napisane przez: