Charakterystyka dobrych knedlikow

Charakterystyka dobrych knedlikow Ilość wypełnienia w zależności od wielkości arkusza ciasta. I normalnie używać serwującą nóż do tego, ale uważam również, że długo mieszając łyżką na wysokim cappuccino może się przydać.

Wchodzisz na dwie strony razem, nip je mocno.

Palcem wskazującym naciskać na krawędź po prawej w końcu, nip to razem z przednią krawędzią.

Wcisnąć pozostałą część po prawej stronie od tyłu do przodu, a następnie nip razem z przednią krawędzią. Teraz z powrotem pokaże piękny krotnie.

Zamień kluska do drugiej strony, a następnie zrobić to samo z lewej strony.

Jednak najważniejsze jest to, czy nie składany jest piękne; co naprawdę ważne jest to, czy krawędzie zostały mocno postrzępione góry, tak aby kluski nie pęknie podczas gotowania (lub smażenia).

Jeśli chcesz iść na łatwiznę, wystarczy złożyć obie strony mocno w zależności od tego, jak lubisz.

Włożyć przygotowane pierogi na talerzu lub w jakiejkolwiek czystej powierzchni (tradycyjnie, używamy deski bambusowe). Materiał nie jest ważne, ale upewnij się, że pył trochę mąki na powierzchni przed wprowadzeniem pierogi na zapobieganie pierogi z utknięcie na powierzchnię. Ponieważ mąka może być bardziej miękkie, czy pierogi są pozostawione przez dłuższy czas, (zwłaszcza teraz , płyn wychodzi z nadzieniem), przygotuj je gotować, jak tylko pojawi się wystarczająco dużo z nich gotować lub smażyć.

Gotowania i serwowania

Jak już wspomniano, chińskie pierożki mogą być gotowane, gotowane na parze, smażone lub światło. W tym przepisie kierujemy się metodą tradycyjną, czyli gotować pierogi w wodzie.

Etapy wytwarzania:

Wypełnić w głębokim garnku z wodą i doprowadzić wodę do wrzenia.

Po zagotowaniu wody, rozpocząć wprowadzanie przygotowane pierogi do wody. Nie wkładaj zbyt dużo w ciągu podróży, w przeciwnym razie będą one uzyskać wszystkie sklejone, a także będzie trwać dłużej gotować. (Pomysł nie jest do opuszczenia pierogi w wodzie zbyt długo, więc tylko umieścić pierogi w po zagotowaniu wody, i wziąć je tak szybko, jak są one wykonane).
napisane przez: http://www.suszenie.com